Kultur och nöje

Så får du tag i biljetter till konserter innan de säljer slut

Skriven av

Att få tag i biljetter till en konsert innan de säljer slut kan kännas som en omöjlig uppgift, särskilt när du verkligen vill se din favoritartist. Men oroa dig inte, det finns flera strategier du kan använda för att öka dina chanser. Här är några tips som hjälper dig att alltid vara steget före och säkra dina konsertbiljetter.

Håll koll på förköpsdatum och förhandsregistreringar

Det första du behöver göra är att hålla koll på förköpsdatum och förhandsregistreringar. Många artister och arrangörer erbjuder förköp till fans som registrerar sig i förväg. Detta ger dig möjlighet att köpa biljetter innan de släpps till allmänheten.

 • Följ artistens sociala medier: Många artister annonserar förköpsdatum och förhandsregistreringar på sina sociala mediekonton. Genom att följa dem kan du få den senaste informationen direkt.
 • Registrera dig på biljettförsäljningssajter: Sajter som Ticketmaster, Eventim och AXS erbjuder ofta förköp till registrerade användare. Skapa ett konto och registrera dig för nyhetsbrev för att få förhandsinformation om kommande konserter.

Använd kreditkortsförmåner

Många kreditkort erbjuder förköp som en del av sina medlemsförmåner. Om du har ett kreditkort från en större bank eller en specifik butikskedja kan du ha tillgång till exklusiva förköp.

 • Kolla med din bank: Ta reda på om ditt kreditkort erbjuder förköpsförmåner. Ofta kan dessa biljetter vara tillgängliga flera dagar innan de släpps till allmänheten.
 • Använd kreditkortets portal: Vissa kreditkortsföretag har egna portaler där du kan köpa biljetter. Kolla på din kreditkortsutgivares webbplats för mer information.

Var redo när biljetterna släpps

När biljetterna väl släpps är det viktigt att du är redo och snabb. Här är några tips för att optimera dina chanser när biljetterna går live.

 • Logga in i förväg: Se till att du är inloggad på biljettförsäljningssajten innan biljetterna släpps. Detta sparar tid och minskar risken för tekniska problem.
 • Ha dina betalningsuppgifter redo: Förbered dina betalningsuppgifter i förväg så att du snabbt kan genomföra köpet. Att fylla i dessa uppgifter i sista minuten kan kosta dig värdefulla sekunder.
 • Använd flera enheter: Om möjligt, använd flera enheter (dator, mobil, surfplatta) för att öka dina chanser. Logga in på alla enheter samtidigt för att snabbare komma igenom kön.

Utnyttja fan- och medlemsklubbar

Många artister har fan- och medlemsklubbar som erbjuder exklusiv tillgång till biljetter. Att gå med i en sådan klubb kan ge dig en fördel.

 • Gå med i artistens fanclub: Många artister erbjuder exklusiva förköpsbiljetter till medlemmar i deras fanclub. Det kan vara värt den lilla medlemsavgiften för att få tidig tillgång.
 • Använd konsertarrangörers medlemskap: Vissa konsertarrangörer erbjuder medlemskap som inkluderar förköpsförmåner. Kolla om det finns några lokala arrangörer eller arenor som erbjuder detta.

Var flexibel med sittplatser

Ibland är det viktigare att bara få en biljett än att få den perfekta sittplatsen. Om du är flexibel med var du sitter kan du öka dina chanser att få en biljett.

 • Välj andra sittplatser: Om de bästa sittplatserna är slutsålda, överväg andra alternativ som bakre raden eller läktarplatser. Du kan fortfarande njuta av konserten även från dessa platser.
 • Köp ståplatsbiljetter: Om du inte har något emot att stå kan ståplatsbiljetter vara lättare att få tag på och ofta är de billigare.

Använd biljettåterförsäljare med försiktighet

Biljettåterförsäljare som Viagogo och StubHub kan vara ett alternativ om biljetterna är slutsålda, men var försiktig.

 • Kolla legitimiteten: Använd bara välkända och pålitliga återförsäljare för att undvika bedrägerier. Läs recensioner och kolla om sajten har några garantier.
 • Var medveten om priset: Biljetter via återförsäljare kan vara mycket dyrare än ursprungspriset. Bestäm en maxgräns för vad du är villig att betala innan du börjar leta.

Håll dig uppdaterad och var uthållig

Ibland kan det ta tid att få tag på biljetter, så ge inte upp för lätt. Fortsätt att kolla biljettsajter och håll dig uppdaterad om eventuella extra släpp av biljetter.

 • Kolla efter återstående biljetter: Ibland släpps fler biljetter nära konsertdatumet när arenan har justerat sina sittplatser eller när tekniska problem har lösts.
 • Följ nyheterna: Håll koll på nyheter och uppdateringar från arrangören eller artisten. Ibland kan extra konserter läggas till på grund av hög efterfrågan.

Avslutning

Att få tag i konsertbiljetter innan de säljer slut kräver planering och snabbhet, men med rätt strategier kan du öka dina chanser betydligt. Genom att hålla koll på förköp, använda kreditkortsförmåner, vara redo när biljetterna släpps, utnyttja fan- och medlemsklubbar, vara flexibel med sittplatser, använda biljettåterförsäljare med försiktighet och vara uthållig, kan du säkra dina biljetter och njuta av din favoritartist live. Lycka till och hoppas du får en fantastisk konsertupplevelse!

Lämna en kommentar